Project Description

Η εκπαίδευση του προσωπικού και των διευθυντικών στελεχών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς ενισχύει τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της διαχείρισης τροφίμων, καθώς και υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Η h.s.i. Foodtech Laboratories Ltd. είναι εγκεκριμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), διαπιστευμένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), με πιστοποιημένους εκπαιδευτές, προσφέροντας μονοεπιχειρησιακά και πολυεπιχειρησιακά σεμινάρια σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Μονοεπιχειρησιακά Σεμινάρια επιχορηγημένα από την ΑνΑΔ

Προγράμματα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης αποκλειστικά για τους υπαλλήλους της εταιρείας σας, με 100% επιχορηγημένα από την ΑνΑΔ.

Πολυεπιχειρησιακά Σεμινάρια με σχετική επιχορήγηση από την ΑνΑΔ

Προγράμματα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των εργοδοτουμένων σε επιχειρήσεις / οργανισμούς, με περίπου 80% επιχορήγηση από την ΑνΑΔ.

1. Διαχείριση Legionella

Ενδιαφερόμενοι Συμμετέχοντες: Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Προσωπικό Διαχείρισης Συντήρησης και Κατοικίας, Τεχνικοί Συντήρησης Συστήματος Ζεστού και Κρύου νερού, Τεχνικοί Συντήρησης, Τμήμα Επιχειρήσεων, Οικιακοί.

Πεδίο εφαρμογής: Κάθε επιχείρηση στον τομέα HORECA και όχι μόνο θα πρέπει να εκπαιδεύσει την ομάδα διαχείρισης κρίσεων, το διοικητικό προσωπικό, τους τεχνικούς συντήρησης συστήματος ζεστού και κρύου νερού και τους χειριστές, σχετικά με τους τρόπους και τις διαδικασίες διαχείρισης των κινδύνων και αντιμετώπισης της Legionella. Αυτή η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας καθώς θα προστατεύσει την επιχείρησή σας, το προσωπικό σας και τους πελάτες σας από κινδύνους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θάνατο.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Σχετικά με τα βακτήρια Legionella και τη νόσο των Λεγεωνάριων.

• Πού μπορεί να βρεθεί η Λεγεωνέλλα.

• Τι προβλέπει η νομοθεσία.

• Ποια συστήματα παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

• Πρόληψη ή έλεγχος των κινδύνων.

• Οι μέθοδοι επεξεργασίας νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

2. Μετάβαση στο ISO 45001: 2018 – το νέο Πρότυπο Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία

Ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες: Μέλη των Επιτροπών Ασφάλειας και Υγείας, Διευθυντές Τμήματος, Διευθυντές, Μηχανικοί, Τεχνικοί, Διανομείς, Διαχειριστές Αποθήκης, Διευθυντές Παραγωγής, Συντονιστές Ασφάλειας και Υγείας.

Πεδίο εφαρμογής: Να είναι σε θέση να καθορίσει τη δομή και τις απαιτήσεις ενός αποτελεσματικού OH & SMS. Αποκτήστε λεπτομερή κατανόηση των βασικών όρων, ορισμών και τυπικής δομής υψηλού επιπέδου ISO 45001. Μάθετε να ερμηνεύετε και να εφαρμόζετε τις βασικές έννοιες και αρχές του προτύπου στις υπάρχουσες διαδικασίες του οργανισμού σας.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Τις απαιτήσεις των προτύπων OHSAS και ISO 45001 και τις αλλαγές που πρέπει να εφαρμοστούν σε πιστοποιημένες εταιρείες.

• Την δημιουργία επιτυχούς σχεδίου δράσης για την εφαρμογή του νέου προτύπου.

• Τη σημασία της Υγείας και Ασφάλειας για τους πελάτες, το προσωπικό και τους συνεργάτες της εταιρείας.

• Τη σημασία της εφαρμογής των προτύπων Υγείας και Ασφάλειας και του Νόμου.

3. Μετάβαση στο νέο πρότυπο ISO 22000: 2018

Ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες: Μέλη της Ομάδας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Τεχνολόγοι Τροφίμων, Διευθυντές Ποιότητας, Διευθυντές Παραγωγής Τροφίμων, Αποθήκευσης και Διανομής.

Πεδίο εφαρμογής: Κατανοήστε πώς να ενσωματώσετε τη συνεχή βελτίωση στην καρδιά του οργανισμού σας μέσω ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (FSMS) ISO 22000: 2018. Προσδιορίστε τη δομή και τις απαιτήσεις ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης και τι σημαίνει αυτό για εσάς. Αποκτήστε λεπτομερή γνώση των συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων και των βασικών εννοιών και δομών του ISO 22000: 2018, βασικών όρων, ορισμών και τυποποιημένης δομής υψηλού επιπέδου ISO. Μάθετε να ερμηνεύετε και να εφαρμόζετε τις βασικές έννοιες και αρχές του προτύπου στις υπάρχουσες διαδικασίες του οργανισμού σας.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Τις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές του ISO 22000: 2018, όπως θα εφαρμοστούν στον οργανισμό.

• Την δημιουργία επιτυχούς σχεδίου εφαρμογής με αναγνώριση απειλών και ευκαιριών.

• Τη σημασία της Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων.

4. Διαχείριση αλλεργιογόνων

Ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες: Διευθυντές και προσωπικό που προετοιμάζουν, διαθέτουν και μεταφέρουν τρόφιμα και ποτά.

Πεδίο εφαρμογής: Θέστε τις βάσεις για την επιτυχή πρόληψη και θεραπεία οποιωνδήποτε αλλεργικών κρίσεων, με πραγματικά παραδείγματα από πρόσφατα γεγονότα και ανακλήσεις προϊόντων. Προστατέψτε την επιχείρησή σας και τους πελάτες σας από δυσάρεστα περιστατικά τροφικών αλλεργιών.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

• Να εμπλουτίσουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη νομοθεσία για τα αλλεργιογόνα τρόφιμα (Καν. 1169/2011), την ορθή εφαρμογή των κατάλληλων πρακτικών/χειρισμών, την εφαρμογή ενός προγράμματος ασφάλειας για τα τροφικά αλλεργιογόνα.

• Να αναπτύξουν το επίπεδο δεξιοτήτων τους έτσι ώστε να εφαρμόζουν νέους τρόπους ελέγχου των αλλεργιογόνων, να αξιολογούν τις διαδικασίες που ισχύουν και να λαμβάνουν τις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.

• Να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τη συμπεριφορά προς τους πελάτες και τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης.

• Να πετύχουν την ανάπτυξη των απαιτήσεων, για την εφαρμογή ορθών πρακτικών υγείας.

• Να κατανοήσουν τη σημασία της Διαχείρισης Αλλεργιογόνων.

5. Εκτίμηση κινδύνου και σχέδια δράσης

Ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες: Μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Υγείας, Διευθυντές Τμημάτων, Διευθυντές, Μηχανικοί, Τεχνικοί, Διαχειριστές Διανομής, Διαχειριστές Αποθήκης, Διευθυντές Παραγωγής.

Πεδίο εφαρμογής: Εκπαιδεύστε τους εργοδότες και τους εργαζόμενους της εταιρείας για τον εντοπισμό και την εκτίμηση των κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον, τα μέτρα προστασίας και τις απαιτήσεις για την προετοιμασία σχεδίων δράσης σχετικά με την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να:

• Είναι σε θέση να εντοπίσουν τους κινδύνους στο εργασιακό τους περιβάλλον.

• Λάβουν πρακτικά μέτρα προστασίας και διόρθωσης για τη μείωση του κινδύνου.

• Κατανοήσουν τις απαιτήσεις για την προετοιμασία σχεδίων δράσης σχετικά με την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία.

• Κατανοήσουν τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του νόμου όπως ισχύει για την εταιρεία.

• Δημιουργήσουν ένα επιτυχημένο σχέδιο δράσης.

• Κατανοήσουν τη σημασία της Υγείας και της Ασφάλειας για τους πελάτες και το προσωπικό της εταιρείας.

• Αντιληφθούν τη σημασία της εφαρμογής του Νόμου.

6. Διαχείριση Κρίσεων-Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων

Ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες: Διευθυντές και Επόπτες, Διευθυντές Τμήματος, συντονιστές HACCP.

Πεδίο εφαρμογής: Θέστε τα θεμέλια για την προετοιμασία των εταιρειών για την επιτυχή αντιμετώπιση κρίσεων, προκειμένου να αποφευχθούν καταστάσεις κρίσης που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα σε επιχειρήσεις όπως πυρκαγιά ή πλημμύρες ή τη δημοσίευση γεγονότος στον Τύπο που θα οδηγήσει σε δυσφήμηση την εταιρεία ή την απώλεια πελατών.

Στόχος: Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να:

• Κατανοήσουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί διαχείρισης κρίσεων και της διαδικασίας ιχνηλασιμότητας ή ιχνηλασιμότητας που επιτρέπει την γρήγορη ανάκληση προϊόντων που δεν συμμορφώνονται.

• Προσδιορίσουν τη μεθοδολογία για την αντιμετώπιση των αρμόδιων αρχών και των μέσων ενημέρωσης σε καταστάσεις κρίσης.

• Κατανοήσουν τη σημασία της προετοιμασίας και της ετοιμότητας για την κρίση ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

• Θέσουν τις προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της ομάδας διαχείρισης κρίσεων μέσω του συστήματος διαχείρισης διαδικασιών της εταιρείας σας.